19 Şubat 2011 Cumartesi

Taşkışla öğrenci temsil kurulu

Taşkışla öğrenci temsil kurulunun işleyişi hakkında özet bir bilgilendirmedir.


- Her temsilci, kendi bölümünün sorunlarını önce genel hatlarıyla sonra detaylandırarak belirler. (bireysel istekler yüzyüze konuşulur)


- ÖTK dönemsel olarak herkesle yüzyüze konuşma sağlayabilmek için forumlar düzenler (yecektir).


-Tüm temsilciler aktif olarak, facebook grup tartışmalarından gerekli çıkarımları yaparlar.


- Eğer forum yapılmış ise konuşulan sorunlar konularına göre gruplandırılır.


- Haftalık ÖTK toplantısında tüm aktarımlar yapılır. Tüm temsilciler görüş bildirirler, etkili olunabilecek konular belirlenir. Konulara göre araştırma yapılması için gerekiyorsa kişiler görevlendirilir. Yönetim kuruluna verilecek dilekçe hakkında ortak görüşe varılır.


- Her Çarşamba yapılan fakülte yönetim kuruluna ÖTK başkanı katılır. Öğrenci işleri konularında orada bulunma hakkı vardır, ancak öğretim üyelerini ilgilendiren konularda bulunma hakkı yoktur. ÖTK başkanının hiçbir şekilde oy hakkı yoktur. ÖTK tarafından dilekçesi verilmiş konuya sıra geldiğinde söz hakkı tanınır, ÖTK başkanı kurul üyelerine gerekli açıklamayı yapar. Kurul kararı o anda belirlenir.

- ÖTK başkanı, yönetim kurulu sonrasında alınan kararı (hız kazanmak amacıyla ) kendi aralarında kurmuş oldukları mail grubu üzerinden temsilcilerle paylaşır. Sonrasında da facebook grubu vehttp://baglantemsilciye.blogspot.com/ üzerinden karara bağlanan konular tüm öğrencilere bildirilir. Karara bağlanmış konu hakkında, öğrencilerden gelecek herhangi soru ya da soruna cevap verilir, gerçekten önemliyse ÖTK gündemine tekrar taşınabilir.


4 yorum:

  1. http://www.scribd.com/doc/45711906/otk-mail-listesi
    2010 2011 ötk listesi

    YanıtlaSil
  2. http://www.scribd.com/doc/45758248
    ögrenci temsilciliği yönetmeliği
    YÖK ün sitesinde olan ve 2010.09 da degiştirilmiş olan yönetmelik

    http://www.yok.gov.tr/content/view/474/lang,tr_TR/

    YanıtlaSil
  3. ÖTK NIN ÖGRENCİLER TARAFINDAN BİLİNMEDİĞİ VE ETKİSİZ OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR. AMA BU ETKİSİZ GÖRÜLMESİNDE ÖGRENCİLERİN YÖNETMELİKTE YER ALAN BU HAKLARININ ARKASINDA NE KADAR DURDUKLARI TARTIŞILIR. ÖTK NIN ETKİN OLMASI HEM FAKÜLTE İÇİN HEMDE BİZİM TALEPLERİMİZİZ BİLDİRİLMESİ İÇİN ETKİN OLMASI GEREKMEKTEDİR. ÖTK SEÇİMİ VE YÖNETMELİĞİNDE EKSİKLİKLER BELİRLENMİŞTİR ,BU BAŞLIK İLK OLARAK KENDİ ARAMIZDA TARTIŞILMALI VE NELER YAPILMASI GEREKTİĞİ DİLE GETİRİLMELİDİR öneriler
    Ötk nun seçim duyuruları çok yetersiz. Herkesin katılımı isteniyorsa herkese duyurulmalı gerekiyorsa bir proje günü dersten 1 saat alarak seçimler yapılmalı.

    YanıtlaSil
  4. http://www.mimogis.itu.edu.tr/siniftemsilcileri.htm

    2010-2011 sınıf temsilcileri

    YanıtlaSil